ZVV De Jager Zaalvoetbal

Start Seizoen 2020/’21

Maandag 21 september 2020 volgt het eerste fluitsignaal en de aftrap van het zaalvoetbalseizoen 2020/2021. We zijn blij dat we na ruim een half jaar inactiviteit weer van start kunnen in De Jager. Hopelijk kunnen we zonder Corona problemen het seizoen ook goed afmaken, al is dat momenteel nog allerminst zeker. Laten we met elkaar attent blijven op het virus. Blijf thuis bij klachten, houd je ook verder aan de regels en durf elkaar daarop aan te spreken.

Wijzigingen

Voor degenen die niet op de ledenvergadering van 31 augustus waren nog even een paar mededelingen. Helaas moesten we door spelersgebrek afscheid nemen van: ABS, Buijs Flowers, FC KlaaiBoys, CFM/Transito en Ducente, een flinke aderlating. Gelukkig mogen we drie nieuwe teams verwelkomen als lid: ZVV Noppes, Team De Maas en 2 Verloren Generaties. Dit betekent wel dat we niet langer met 16 teams, maar met 14 kunnen spelen. De A- en de B-divisie bestaan elk uit 7 teams, WKD-Boys is als nummer één van de B-divisie alsnog omhoog gegaan. De bekercompetitie zullen we spelen met twee poules van 4 en twee poules van 3. Ook omdat we minder wedstrijden hebben en de aanvangstijd van de eerste wedstrijd vaak als lastig werd ervaren hebben we kunnen besluiten om voortaan om 19.00 uur te beginnen en waar mogelijk vier wedstrijden per avond te spelen. Dit zal niet altijd lukken, vandaar dat er ook speelavonden met vijf wedstrijden zijn ingepland. Naast de nieuwe teams hebben we ook aanvulling bij de scheidsrechters: Glenn Stevens komt de club versterken.

Zaalwacht & Tijdwaarneming

Een andere wijziging is de zaalwacht en tijdwaarneming. Op de ledenvergadering is besloten om voortaan (als proef voor een jaar) geen afzonderlijke zaalwacht meer aan te stellen. Wel moeten natuurlijk de doelen, scoretafel en -bord en de tribune tijdig worden klaargezet. Het eerstgenoemde (thuisspelende) team in de eerste wedstrijd is daarvoor verantwoordelijk! Lijnrechters worden niet meer aangesteld. Na afloop ruimt het thuisspelende team uit de laatste wedstrijd alles weer keurig op. We hebben geprobeerd deze diensten in het programma zo eerlijk mogelijk te verdelen.

Wedstrijdformulier

Naast de wijzigingen bij de tijdwaarneming, hebben we ook een nieuw wedstrijdformulier opgesteld. Het was in het verleden vaak onduidelijk wat de standen waren. Het nieuwe wedstrijdformulier is universeel, dit betekent dat de teams deze zelf invullen. Op het formulier dient onder andere de stand te worden ingevuld, maar ook eventuele gegeven kaarten. Let op: Het thuisspelende team is verantwoordelijk voor het juist invullen van het wedstrijdformulier, en ook voor het bijhouden van de score. De scheidsrechters zullen ervoor zorgen dat het formulier aanwezig is bij de wedstrijden, en zullen er ook voor zorgen dat het formulier weer wordt opgeruimd. Het formulier dient door iedere teamleider -na afloop van de wedstrijd- te worden afgetekend. Ook de scheidsrechter zal het formulier na afloop tekenen. Zo weten we zeker dat er geen fouten zijn in de standen.

Wij wensen alle deelnemende teams en arbiters een heel succesvol, gezond en plezierig seizoen toe.
Laat de bal maar rollen…

Bestuur ZVV De Jager
September 2020